Powned Zendt Documentaire Over Afslankmiddel Niet Uit Na Waarschuwing Zorginspectie

Powned Zendt Documentaire Over Afslankmiddel Niet Uit Na Waarschuwing Zorginspectie

Ozempic is als zodanig wel geregistreerd, maar niet als afslankmiddel. Juist om onwetende burgers te beschermen tegen lichtzinnigheid en mogelijke gezondheidsrisico’s, moet de Inspectie optreden. Die beschermingsfunctie vloeit voort uit het mensenrecht op gezondheidszorg en heeft niets met betutteling van doen. Omroep PowNed zou zijn teruggefloten door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (de Inspectie) vanwege een geplande documentaire over het gebruik van het oneigenlijke afslankmiddel Ozempic. De Inspectie vreest dat de documentaire is strijd is met het reclameverbod op geneesmiddelen.

Dat heeft niets met vrije nieuwsgaring van doen, de afslankfunctie van Ozempic is immers ruimschoots bekendgemaakt, maar veeleer met sensatiezucht. Dankers van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik ziet dat er door de hype rond Ozempic meer aandacht is gekomen voor obesitas en vindt dat een goede ontwikkeling. Maar ze benadrukt dat semaglutide niet als oplossing moet worden gezien voor iets wat volgens haar een maatschappelijk probleem is. Publieke omroep PowNed trok deze week een documentaire over het pilletje terug na een waarschuwing van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). In de docu zou presentator Philemon Wesselink zich laten proefkonijnen door het nemen van het medicijn.

“Hoe kan je als journalistiek dan ooit nog aandacht besteden aan dit soort medicijnen of de misstanden daarover? “Hoe kan je als journalistiek dan ooit nog aandacht besteden aan dit soort medicijnen of de misstanden daarover”, vraagt de PowNed-baas zich af. In de documentaire draait het echter nog wel altijd om wat het medicijn teweeg kan brengen, zowel bij patiënten met diabetes als bij mensen die het voor andere doeleinden gebruiken. Dominique denkt ‘dat het nog steeds een geslaagd document is geworden’. “Maar wel met de nodige aanpassingen.” De documentaire wordt woensdagavond om 20.30 uur uitgezonden op NPO 3. Juist de Geneesmiddelenwet beoogt de bevolking te beschermen tegen het op de markt brengen en het gebruik van onveilige en niet-geregistreerde geneesmiddelen.

Powned-docu Over Afslankmiddel Ozempic

Dat kwam vooral doorde zorgen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), die het – op foundation van de eerste promo’s – zag als pure reclame voor het diabetesmedicijn Ozempic. “Het openbaar promoten van medicijnen waarvoor een recept nodig is, is op foundation van deze wet verboden.” De NVJ veroordeelt de actie van de IGJ als “een poging journalistieke vrijheid in te perken, een doodzonde”. Als de IGJ dit niet doet, beraadt de NVJ zich op volgende stappen. Een woordvoerder van IGJ laat aan het ANP weten dat “het ozempic kopen verschil tussen journalistiek en reclame soms lastig te beoordelen is”. De tv-gids wist nog van niks, maar opeens bracht PowNed toch de eerder deze maand op het laatste nippertje teruggetrokken documentaire over Ozempic op de buis.

Judoka Muna ( Gaat Naar De Olympische Spelen In Parijs: ‘het Is

„We hebben PowNed onze ondersteuning aangeboden.” Het Commissariaat voor de Media komt later met een reactie. Sinds 1997 is het aantal cosmetische ingrepen onder mannen met 325% gestegen. Toch blijkt dat er niet vaak over onzekerheden bij mannen wordt gesproken en lijkt er nog steeds een groot taboe te rusten als het gaat om cosmetische ingrepen bij mannen. In deze vierdelige documentaire serie onderzoekt Stijn waar het nieuwe schoonheidsideaal onder mannen vandaan komt en of het je gelukkiger maakt om daaraan toe te geven.

Novo Nordisk laat vandaag weten de winstverwachting voor het eerste kwartaal ruimschoots te hebben overtroffen. Dat komt neer op 25,four miljard kronen (€3,41 miljard), terwijl het was uitgegaan van 23,7 miljard (€3,19 miljard). Hoe fijn dat voor de presentator misschien ook is, de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd van het Ministerie van VWS is minder blij met Filemons ontdekking. Zij vinden het – op basis van de aankondiging – niet kunnen dat hij een medicijn openbaar promoot waarvoor gewoon een recept nodig is.

  • Toch is Isitman het er niet mee eens dat dit reclame is voor het gebruik van Ozempic als afslankmiddel.
  • ‘Hoe kun je als journalistiek dan ooit nog aandacht besteden aan dit soort medicijnen of de misstanden daarover?
  • Zo wordt de naam van het medicijn maar één keer genoemd en worden verpakkingen en spuiten bedekt door het woord ‘censuur’ of een paarse krokodil.
  • De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) pleegde overleg met het Commissariaat voor de Media voordat Omroep PowNed werd gewaarschuwd over de Ozempic-documentaire.
  • Bij de inspectie leefde de vrees dat het tv-programma zou uitdraaien op reclame voor de injecties die maker Filemon Wesselink bij zichzelf ging uitproberen.

De omroepbaas liet bij Beau weten dat PowNed er alles aan gaat doen om ervoor te zorgen dat de documentaire toch kan worden uitgezonden. Ozempic is oorspronkelijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt door mensen met diabetes. Veel beroemdheden gebruiken het middel dan ook om af te vallen en het is enorm populair geworden.

Ze hebben het over de zelfmoordgedachtes van Ziggy maar ook over American Idol. Zo komt er van alles langs tijdens het plukken van bloemen in… Het Parool ondertekent de tv-recensies in de rubriek Han Lips kijkt television voortaan met de naam van de auteur. De rubriek blijft uiteraard bestaan, maar het fictieve personage Han Lips is met pensioen. In 8 Mile is rapper Eminem te zien als een kansarme witte jongen die in een trailerpark woont, samen met zijn dronken moeder. Al rappend probeert hij een uitweg te vinden uit zijn uitzichtloze leven.

Krijg je je medicijnen niet, heb je problemen met de alternatieven of zijn er andere problemen rond medicijntekorten? Meld ze bij het Meldpunt medicijntekorten zodat de vereniging indien nodig actie kan ondernemen. Elke melding helpt om het probleem duidelijk in beeld te krijgen. Lees ook de wekelijkse rubriek Sterrenstof, waarin we de mediaweek doornemen. Volgens PowNed wil de Nederlandse staat een voorbeeld stellen.

Volgens Van Rossem bestaat eighty procent van de supermarkten uit ongezonde producten. De helft van de Nederlanders heeft overgewicht, aldus Van Rossem. „16 procent heeft ernstig overgewicht, oftewel obestias.” Wat een poortziekte is voor een hele hoop andere ziekten, waar ook cardioloog Janneke Wittekoek al voor waarschuwde. Van Rossum vertelt dat het middel kunstmatige darmhormonen bevat. Hormonen die we ook in ons lichaam hebben en een signaal aan de hersenen geven als we hebben gegeten. „Bij obesitas zijn die hormonen verstoord.” En Ozempic stabiliseert ook de suikerspiegel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>